Downloads

Op deze pagina hebben wij voor u een verzameling gemaakt van software die wij veelvuldig gebruiken en adviseren aan al onze klanten. De onderstaande categorieën bevatten links naar externe sites alwaar deze software, al dan niet gratis, verkrijgbaar is. Als er betaald moet worden, dan staat dit duidelijk vermeld. Betaalde software wordt, voor zover mogelijk, aangeboden via Bol.com. U kunt hier veilig aankopen doen, met (aankoop)garantie en kopersbescherming. Deze pagina wordt continu bijgewerkt met de laatste kennis en ontwikkelingen. Het kan dus zijn dat er volgende week andere aanbevelingen staan.

Essentiële SoftwareVirusscannersProductiviteit & KantoorAudio & VideoHulpmiddelenWebtools

Essentiële Software

In deze categorie staat essentiële software die wij aanbevelen voor elke computer en computergebruiker.

160x41_Get_Flash_Player

Download de officiële Adobe Flash Player plugin voor Iedere browser en computer.

160x41_Get_Adobe_Air

Download Adobe Air om Applicaties gemaakt in Adobe Air te kunnen openen.

160x41_Get_Shockwave

Download gratis Shockwave om webaplicaties en spellen geschreven in Shockwave te kunnen spelen.

get_adobe_reader

Adobe Reader; Lees PDF documenten met de officiële gratis Adobe software.

get-google-chrome

De veiligste browser van het moment; Door de geavanceerde certificaatcontrole en beschermde toegang tot de computer hebben hackers weinig kans.

Dropbox_LogoDownload Dropbox
Krijg gratis 2GB cloudopslag, en verdien meer gratis ruimte door anderen uit te nodigen! Dropbox is de veiligste gratis clouddienst op dit moment, met apps voor Mobiele telefoons, Apple, Windows en Linux. Alles geheel gratis, zonder addertjes onder het gras.

Virusscanners

Deze programma’s horen eigenlijk ook bij de “Essentials” maar omdat er veel keus is, hebben we deze in een eigen categorie ondergebracht. In deze categorie staan een aantal (gratis) virusscanners die wij, naar aanleiding van tests, reviews en eigen ervaring, kunnen aanbevelen.

Gratis

Gratis is niet altijd gratis, laat dit vooraf duidelijk zijn. Verwacht (verkapte) advertenties en zelfpromotie. Uiteraard adviseren wij deze virusscanners eerst gratis te gebruiken alvorens over te stappen op de betaalde versie. Wij adviseren overigens wel altijd een betaald pakket te nemen. Pas op: Je hebt gratis, en proefversies. Proefversies verliezen functionaliteit na een aantal dagen. Gratis versies blijven altijd werken.

Avira_Logo_transparentDownload Gratis AVIRA  AVG_3D_RGBDownload Gratis AVG avastDownload Gratis Avast!

Betaald

Betaalde pakketten hebben diverse voordelen boven gratis pakketten. Allereerst zijn in betaalde pakketten altijd extra functies te vinden, van online identiteitsbescherming tot een complete suite met firewall, e-mail scanner en spamfilter.

bol.com Partner

Productiviteit & Kantoor

In deze categorie vindt u zowel gratis als betaalde pakketten die benodigd kunnen zijn op kantoor.

Gratis

Apache_OpenOffice_logo_and_wordmarkDownload OpenOffice LibreOffice_logoDownload LibreOffice  

Betaald

Hoe goedkoper het office pakket, hoe minder er in zit. Kijk dus voor u koopt of alle door u gewenste onderdelen in het pakket zitten!
 

Audio & Video

In deze categorie staan de door ons aanbevolen Applicaties voor Audio en Video, waarvan de meeste gratis zijn te downloaden.  

Hulpmiddelen

In deze categorie staan hulpmiddelen, software die u kan helpen. Uiteraard een waarschuwing vooraf: Sommige programma’s zijn bedoeld voor ervaren (semi)professionele gebruikers. Gebruik hiervan kan uw computer of de inhoud hiervan onherstelbaar beschadigen. Weet u het niet zeker? Gebruik het dan niet.

Java_Logo Download Java

Java staat NIET tussen de essentiële software omdat het potentieel een beveiligingsrisico voor de computer kan zijn.

Daarom bevelen wij het alleen aan voor ervaren gebruikers en gebruikers die deze software nodig hebben om andere software te laten werken, bijvoorbeeld voor Citrix Server, Citrix Client, Citrix Desktop of Oracle Secure Global Desktop.

spybot-logo-webDownload Spybot Search & Destroy
Dit programma kan uw computer helpen schoonmaken na infectie met spyware, malware, adware en bloatware.Ook kan het de PC (grotendeels) beschermen (immuniseren) tegen de meest voorkomende infecties online. Zo blokkeert het programma bekende servers met malware, en kunnen de browsers worden geleegd (cookies & tijdelijke bestanden).
 
   

HijackThis-logo
Download HijackThis

Pas op: Het gebruik van deze tool kan het Windows register, bestanden op de PC en programma’s onherstelbaar beschadigen.Dit programma is uitsluitend bedoeld voor experts en (semi)professionals die bekend zijn met het programma of onder deskundige begeleiding.

Webtools

In deze categorie staan een aantal hulpmiddelen voor het ontwikkelen en werken op het Internet.

FileZilla_logo
Download FileZilla
Filezilla is een uitstekende Gratis FTP client, en bevat vele opties die betaalde pakketten niet eens hebben.

Notepad_plus_plus Download Notepad++

Notepad++ is een uitstekende vervanger voor de standaard windows kladblok, en kan veel, veel meer. Uitstekend te gebruiken in combinatie met FileZilla om online Tekst, HTML, PHP, etc., bestanden te bewerken.

 
     
     

Aanvullende Disclaimer

  • De door ons aanbevolen software is een lijst opgesteld om te dienen als advies. Wij staan niet in voor het correct of juist werken van de applicaties, noch voor gebruik of misbruik hiervan.
  • De bronnen zijn door ons, voor zover mogelijk, gecontroleerd op juistheid, virussen en malware, maar wij kunnen niet in staan voor eventuele toekomstige veranderingen die de software of deze links met zich meebrengt. Aanbevelingen staan niet garant voor correct functioneren.
  • Mocht u tegen een probleem aan lopen, dan horen wij dit uiteraard graag.
  • U kunt geen software aan ons aanbevelen voor deze lijst, daar wij beogen deze lijst onafhankelijk te laten zijn.
  • Alle links en aanbevelingen op deze site zijn onafhankelijk, niet gesponsord noch betaald, en puur geplaatst uit onze eigen ervaringen.
  • Aankooplinks verwijzen naar bol.com; Aankopen zijn hier veilig met (aankoop)garantie en kopersbescherming. Uiteraard bent u vrij om zelf een alternatieve webwinkel te zoeken.