Windows_logo_and_wordmark_-_2012Windows 10 verschijnt vooralsnog op 29 juli, het besturingssysteem is dan echter niet direct voor iedereen beschikbaar. Dat heeft Microsoft bekendgemaakt op het Windows-blog. Het is al mogelijk om een upgrade naar Windows 10 te ‘reserveren’, maar sommige mensen zullen een onbekende periode moeten wachten totdat ze kunnen updaten.

Op 29 juli begint de uitrol van Windows 10 naar de zogenoemde Windows Insiders, de mensen die al mee hebben gedaan aan de bètatest van het systeem. “Daarna zullen we de systemen met reserveringen in golven op de hoogte brengen, zodat we na 29 juli langzaam grotere schaal bereiken.”

Service

Microsoft zegt dat niet iedereen direct aan de slag kan met Windows 10, omdat pc-fabrikanten systemen gereed moeten maken voor de update. In sommige gevallen krijgen mensen tijdens het updateproces ook contactgegevens van fabrikanten te zien, zodat meer informatie kan worden opgevraagd. De nieuwe versie van Windows wordt voor het eerst door Microsoft geleverd als een service, schrijft Windows-baas Terry Myerson in het blog. “Zo wordt er continu aan Windows 10 gesleuteld en wordt het beter en beter – voor consumenten en zakelijke klanten.”

Windows 10 is een gratis update voor mensen die al Windows 7 of 8 gebruiken. Het is voor het eerst dat Microsoft een grote update aan zijn besturingssysteem gratis weggeeft aan bestaande klanten.