Ziggo LogoZiggo begint vanaf maandag met het leveren van tv-diensten en de Horizon Mediabox die voorheen van UPC waren. Ziggo en UPC gaan vanaf maandag samen verder als één bedrijf.  Dat maken de twee bedrijven bekend.

Het moederbedrijf van UPC heeft Ziggo overgenomen en de twee kabelaars gaan in Nederland onder de naam van Ziggo verder. De afgelopen maanden zijn de netwerken van de twee bedrijven al samengevoegd. Daardoor zijn in veel gevallen de internetsnelheden wat verhoogd.

Ook de TV-diensten werden stapsgewijs overgezet, maar vanaf maandag kunnen nieuwe klanten van Ziggo ook daadwerkelijk voormalig UPC-diensten gaan afnemen.

Zo krijgen nieuwe Ziggo klanten vanaf maandag toegang tot de Horizon Mediabox, terugkijkdienst Replay TV en video-on-demand-service My Prime. Bestaande klanten kunnen hun abonnement vernieuwen om hier ook gebruik van te maken.

Maandag zijn dan ook nieuwe pakketten geïntroduceerd: Connect & Play Start, Connect & Play Complete en Connect & Play Max.

Abonnementen

Het goedkoopste pakket van 45,95 euro per maand biedt 40 Mbps download en 4 Mbps upload, ruim 60 zenders waarvan 27 in HD en vast bellen. 

Het middelste abonnement van 59,95 euro per maand biedt 120 Mbps download en 12 Mbps upload, ruim 60 zenders waarvan 27 in HD, vast bellen, de Horizon Mediabox, Replay TV en My Prime.

Het duurste abonnement van 73,95 euro per maand biedt 200 Mbps download en 20 Mbps upload, ruim 115 zenders waarvan 38 in HD, vast bellen, de Horizon Mediabox, Replay TV en My Prime.

Horizon

Met de Horizon Mediabox krijgen klanten de mogelijk tot zeven dagen programma’s terug te kijken en kunnen programma’s worden gestart van het begin als de klant te laat inschakelt. Ook biedt Ziggo nu de Horizon Go-app voor iOS en Android aan waarmee klanten onderweg tv kunnen kijken.

Tv, bellen en internet kunnen ook los samengesteld of afgenomen worden. Er zijn ook nieuwe abonnementen voor zakelijke klanten. 

Mobiel

Ziggo introduceert maandag enkele nieuwe mobiele abonnementen. In het Voldoende-pakket van 9 euro zitten 75 belminuten, 75 sms’jes en 200 MB internet. Een abonnement van 15 euro biedt 300 minuten en sms’jes, naast een internetbundel van 1 GB.

Het grootste abonnement kost 30 euro per maand en biedt onbeperkt bellen en sms’en, plus 3 GB internet. Ziggo-klanten kunnen alleen gebruikmaken van 3G, via het Vodafone-netwerk. Er is nog geen 4G-toegang mogelijk.

Wifi-spots

Vanaf maandag zijn ook de wifi-spots van Ziggo en UPC samengevoegd onder het nieuwe bedrijf. Veel modems van Ziggo- en UPC-klanten zijn tegelijkertijd een wifi-hotspot voor andere klanten zodat zij in een groot deel van Nederland een wifi-netwerk tot hun beschikking hebben.

In totaal zijn er ruim twee miljoen van deze hotspots. De samenvoeging gaat maandag van start en is op 17 april afgerond. Mogelijk werken de wifi-spots in deze periode minder stabiel.

De websites van UPC en Ziggo waren afgelopen maandag enige tijd uit de lucht. Het is onbekend of dit te maken heeft met de fusie.