WordPress is in 2003 gestart met weinig code om het publiceren van tekst op het web gemakkelijker te maken, de eerste gebruikers waren op één hand te tellen. Sindsdien maken vele webloggers de overstap om WordPress te gebruiken en is uitgegroeid tot één van de grootste open source projecten op het web.

Alles wat je krijgt, van documentatie tot de code, is gemaakt door en voor de gebruikers. WordPress is een Open Source project, dit betekent dat er honderden mensen over de wereld bezig zijn met de ontwikkeling hiervan. Dit betekent ook dat iedereen vrij is om het te gebruiken, dus het maakt niet uit of je nu een persoonlijke site hebt of een site met commerciële doeleinden, het is en blijft gratis.

Op wordpress.org kan je gratis het gehele software script downloaden. Je hebt hiervoor een webhost nodig die voldoet aan de minimale vereisten om WordPress te kunnen draaien, Ergens in NL is zo’n webhost. WordPress is volledig bewerkbaar en kan bijna voor alles gebruikt worden op het gebied van publiceren op het web (weblog, CMS etc.). Het systeem is daarom geschikt voor zowel kleine (persoonlijke) websites als websites voor grote(re) organisaties met honderden pagina’s en nieuwsberichten.

Bij Ergens in NL wordt de installatie gratis aangeboden (als u wenst) voor pakket “bronze” of groter. Wilt u meer informatie, dan zijn wij u uiteraard graag van dienst.