Hoe kan ik de domeinnaam bekijken als deze nog niet online is?

Hiervoor kunt u de volgende preview link moet gebruiken:

http://46.17.2.24/~gebruikersnaam/domeinnaam.nl/

Uiteraard vervangt u “46.17.2.24” met het IP adres van uw server (als deze anders is dan onze standaard-server), “username” met de gebruikersnaam van het domein en “domeinnaam.nl” met de echte domeinnaam waaronder u het pakket heeft aangemaakt.

Hoe lang duurt een DNS wijziging?

Het kan ongeveer 24 uur duren voordat uw DNS wijziging overal doorgevoerd is. Dit in verband met caching op bijvoorbeeld de nameservers van uw provider.

In enkele gevallen kan het tot wel 72 uur duren voordat wereldwijd alle DNS records zijn aangepast. Het is dan ook aan te bevelen deze wijziging op tijd aan te vragen.

Hoe kan ik een domein forwarden naar een ander internetadres?

Indien u een heel domein wilt forwarden kunt u deze het beste als “alias” laten toevoegen aan een bestaand domein.

Indien u slechts een deel van de (sub) domeinen wilt doorverwijzen, neem dan contact met ons op, dan zullen wij u hierin begeleiden.

Wat zijn de regels voor websites op .mobi domeinen?

Voor websites op .mobi domeinen gelden speciale regels, die gepubliceerd worden door dotMobi.

In het kort zijn er drie belangrijke regels:

  • Websites dienen in XHTML-MP te zijn opgemaakt
  • Websites dienen ook zonder www. bereikbaar te zijn
  • Frames zijn verboden

dotMobi behoudt zich het recht voor om sites hierop te controleren.

Indien websites zich niet aan deze regels houden, heeft u 60 dagen de tijd om dit probleem op te lossen. Als dit niet (afdoende) gebeurt kan dotMobi het domein op non-actief zetten totdat het probleem is opgelost.

LET OP: Ergens in NL is op geen enkele manier aansprakelijk voor het vooraf informeren of adverteren dat er op deze domeinen andere regels gelden dan welke u mogelijkerwijs gewend bent. Indien u bij ons een domeinnaam aanvraagt bent u ten alle tijde zelf verantwoordelijk voor de aanwezige inhoud op het domein. Ergens in NL aanvaard op geen enkele manier aansprakelijkheid voor inkomstenderving of andere ongemakken voortvloeiend uit een de-activatie door de houder van desbetreffende TLD’s. Wij bekrachtigen het beleid van de TLD’s en dient u dus van tevoren op de hoogte te stellen van de geldende voorwaarden op het betreffende domein.

Wat moet ik doen als mijn domein illegaal wordt wegverhuisd bij Ergens in NL?

Indien er een verhuizing door een externe provider is aangevraagd, en u bent van mening dat deze onterecht is, dan dient u hierover contact op te nemen met de provider die de verhuizing aanvraagt. Het afwijzen van eventuele lopende verhuizingen kan door de verhuizende provider worden uitgevoerd.

Tegenwoordig is het dankzij de komst van de EPP-verificatie nagenoeg onmogelijk om dit illegaal te doen. Alleen de eigenaar van een domein kan de EPP code verkrijgen, en dus moet er (in)direct toestemming zijn gegeven. Mocht het nu toch voorkomen dat iemand het domein zich wederrechtelijk toekent zonder toestemming van de eigenaar, dan dient u ten alle tijde aangifte te doen bij de politie van diefstal.

Ergens in NL is in deze geen partij, daar wij een verhuizing niet kunnen stoppen als er een geldige code is ingevoerd.