3D printer nu binnen handbereik?

Begin deze maand kondigde de Bijenkorf aan dat zij een 3D printer gaan verkopen. Hiermee zijn zij de eerste winkel die dit product voor de consument in Europa beschikbaar stelt. Met de introductie van de 3D printer wordt er wederom een product werkelijkheid waar we in sciencefiction series alleen maar van konden dromen.

De 3D printer is er in verschillende varianten en bied de mogelijkheid om een vooraf bedacht object vorm te geven in 3D. Dit is een enorm belangrijke uitvinding voor bedrijven, die kunnen het maken van een model op deze manier sneller, goedkoper en exacter produceren. Voor particulier gebruik kan het leuk zijn om 3D modellen te maken, zo zou dit voor de nieuwe deelnemers aan het beste idee van Nederland een geweldige aanvulling kunnen zijn om een product op schaal te maken en te testen.

Beperkt

Op dit moment zijn de 3D printers die aangeboden worden op de particuliere markt nog vrij beperkt in mogelijkheden. De meeste printers kunnen alleen printen in één kleur, afhankelijk van het cartridge dat erin zit. Er zijn ook printers verkrijgbaar die twee kleuren tegelijk kunnen printen, maar deze zijn direct een stuk duurder. Ook is het formaat van het model nog beperkt, op dit moment is tot 14×14 cm het maximale formaat wat geprint kan worden via de particuliere 3D printers.

Ondanks de verkoop van de printer in Nederland, is het kopen van cartdiges nog een proces dat via de V.S. verloopt. Het is wederom een nieuw product dat zijn weg vind naar de particuliere markt.  Wat zal het volgende product zijn dat uitgevonden wordt waar we al die jaren al van dromen in films en series?