Samsung betaalt de $1 biljoen boete met 30 trucks vol $0.05 munten

Vorige week arriveerden 30 trucks tot de rand toe gevuld met 5 dollarcent munten voor het hek van Apple. De beveiliging dacht in eerste instantie dat het een foutje was, maar toen kwam er een telefoontje aan Tim Cook (Apple CEO) van Samsung met de verklaring dat dit de betaling betrof van de patentboete die recentelijk aan Samsung was opgelegd.

In een geniale zet van Samsung hebben ze gezien dat in de gerechtelijke uitspraak niet stond vermeld hoe of dat de boete betaald zou moeten worden. Het was dus aan Samsung om de betaling te voldoen op de manier die zij het beste achtten.

Deze briljante, doch ietwat trollerige, zet van Samsung bezorgt Apple nu flink wat hoofdpijn, want al dat geld moet geteld, opgeslagen en naar de bank getransporteerd worden. En nu maar hopen dat de bank het accepteert.

Lee Kun-hee, de CEO van Samsung heeft in een verklaring gezegd dat Samsung zich niet laat intimideren door, grof vertaald, “geeks met stijl”, en dat als ze gemeen willen spelen, Samsung de strijd aan gaat.

Apple is nog niet met een verklaring of reactie naar buiten gekomen.