0 Open      1 Geagendeerd      5 Opgelost

Aankondiging netwerkonderhoud 15+16 februari (Geagendeerd)

Beïnvloedingen Server - srv1.ergensin.nl | Prioriteit - Gemiddeld


In deze nacht zullen werkzaamheden worden uitgevoerd ter verbetering van de infrastructuur waarbij diverse componenten vervangen worden. Hierbij zal er een kortstondige onderbreking in de connectiviteit plaatsvinden.

Tijdens dit netwerkonderhoud zal er ook door het datacenter onderhoud worden uitgevoerd op de border routers. Zij zullen de Cisco’s 7600 vervangen door het Cisco ASR9000 platform. Deze werkzaamheden zullen rond 23:00 aanvangen en tot 07:00 uur kunnen duren. Naar verwachting zult u hiervan geen enkele hinder ondervinden, echter kunnen wij dit niet geheel uitsluiten.

Verplaatsen

Deze nacht wordt er ook een begin gemaakt met het fysiek verplaatsen van servers naar een nieuwe vloer. De bestaande ruimte van het data-center krijgt een andere bestemming. Het overgaan naar een andere vloer biedt het datacenter ook de mogelijkheid een groot gedeelte van de infrastructuur vervangen teneinde de continuiteit van de dienstverlening te kunnen blijven waarborgen. Tevens is de nieuwe vloer voorzien van de laatste techniek in koeling en energie voorziening, daarmee is deze vloer beduidend ‘groener’ dan de oude. Hiermee leveren wij dan een nóg grotere bijdrage aan het terugdringen van CO2 uitstoot.

Het verplaatsen van onze servers, door het datacenter, zal in een aantal verschillende nachten plaatsvinden. Het aantal fysieke servers is te groot om dit in een enkele nacht te doen. U dient er rekening mee te houden dat uw website/e-mail en FTP-toegang voor een periode van ongeveer één uur onbereikbaar kan zijn.

Downtime

Omdat het een zeer groot aantal servers betreft kunnen we onmogelijk weten wanneer onze servers verhangen worden. De downtime kan tussen 0:00 en 04:00 uur optreden. Is de server eenmaal verhuisd dan zal er uiteraard niet opnieuw downtime plaatsvinden. We zullen dus hooguit gedurende één nacht kort verlies van connectiviteit ervaren.

Het datacenter verwacht de verhuizing in april te hebben afgerond. Uiteraard zullen alle ip-adressen gelijk blijven.

Datum - 15-08-2017 08:00 - 16-02-2014 18:30

Laatste update - 12-02-2014 09:06

Hieronder vindt u een real-time overzicht van onze servers, waar eventuele bekende problemen vermeld staan


Server HTTP FTP POP3 PHP info Server belasting Uptime
srv1.ergensin.nl Laden... Laden... Laden... PHP info Laden... Laden...

RSS Bekijk RSS feed